Опис

Хотелот Туто се наоѓа во Јанче - еден од ретките престојувалишта во Македонија која штотуку го достигна својот автентичен изглед. Јанче се наоѓа во срцето на Националниот парк Маврово, во општина Маврово - Ростуше.

Покрај убавината што природата ја нуди во овој дел на Македонија, во хотелот може да имате можност да уживате во специјализираната кујна „долнореканска“. Менито на ресторанот вклучува и локални и интернационални јадења подготвени со природни производи од локално потекло.

Некои од јадењата вклучуваат: пита Сарајлија, Качамак, Вурган на Туто, Домашен Ајвар, Урда и пиперки, Печен грав, Грнчарско јадење на Туто, Аландити, Леб од пченка и многу други специјалитети. Во хотелот Туто има и сезонска жетва на локални, органски капини, сливи, јагоди, печурки и други растенија, како и подготовка и пакување на џемови, сокови и други деликатеси. Производите се достапни за купување на гостите.

Локација

Tutto, Присојница, Јанче, Македонија

Социјални мрежи
  • Сè уште нема коментари
  • Додадете преглед
    Додај Место