Опис

Ова село се наоѓа во Охридско, во јужниот дел на територијата на Општина Охрид, покрај брегот на Охридското Езеро и на самиот пат Охрид-Свети Наум.

Селото е рамнинско, на надморска височина од 700 метри. Од градот Охрид, селото е оддалечено 15 километри.

Пештани располага со бројни сместувачки капацитети, селцето е погодно за сместување заради мирот кој го пружи и бидејќи е лоцирано веднаш до самото езеро.

Локација

Р501, Пештани, Македонија

Регион
  • Сè уште нема коментари
  • Додадете преглед
    Додај Место